Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dievčatko (3) má IQ 140, predstihlo aj Clintona!

Saffron bude jedným z najmladších členov britskej pobočky organizácie Mensa
Saffron bude jedným z najmladších členov britskej pobočky organizácie Mensa

SOUTHEND - Malá Saffron Pledgerová je vo veku, kedy sa ostatné deti učia počítať alebo len jednoducho čmárajú pastelkami po papieri. Dievčatko však namiesto toho predčítava rozprávky na dobrú noc svojej sedemmesačnej sestre.

Jej IQ je už v troch rokoch vyššie ako IQ väčšiny dospelých. Vďaka tomu má čoskoro posilniť rady Mensy, organizácie združujúcej nadpriemerne inteligentných ľudí. Saffron už podstúpila testy, ktoré boli podľa jej slov ťažké, ale je rada, že ich zvládla. "Som síce ešte malá, ale som veľmi rada, že sa onedlho stanem členom Mensy," povedala.

Keď mala Saffron rok a pol, jej slovná zásoba bola natoľko bohatá, že mohla so svojimi rodičmi viesť plnohodnotnú konverzáciu. Za svoju chytrosť vďačí génom; jej otec Danny Pledger (23) je osemnásobným víťazom britskej televíznej súťaže Countdown, v ktorej sa riešia slovné a matematické úlohy.

Jej intelekt je o tri body vyšší ako ten, ktorým ovplýva bývalý americký prezident Bill Clinton. Hodnotou 140 sa však môže pochváliť jeho žena, terajšia ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová, ale i Madonna. O niečo nižšie IQ má napríklad Arnold Schwarzenegger (135) či Nicole Kidmanová (132).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu