Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Novodobý Einstein: Dievča (4) má takmer rovnaké IQ ako slávny fyzik!

Heidi je malý Einstein
Heidi je malý Einstein (Zdroj: mid-day.com)

WINCHESTER - Má ešte len štyri roky, ale už svojou inteligenciou šliape na päty Einsteinovi. Heidi Hankinsová vie už od dvoch rokov čítať aj písať a problémy jej nerobí ani práca s počítačom. Stále je to však malé dieťa, ktoré sa najradšej hráva s bábikou Barbie.

Heidi je tak inteligentná, že učiteľky v škôke majú problém ju zabaviť. Rodičia ju preto poslali na testy, ktoré odhalili, že jej IQ je takmer tak isto vysoké ako IQ teoretických fyzikov Stephena Hawkinga alebo Alberta Einsteina. S hodnotou 159 za nimi zaostáva len o jediný bod.

"Vždy sme si mysleli, že Heidi je múdra, pretože začala čítať veľmi skoro," povedal jej otec Matthew, ktorý učí na univerzite v Southamptone. "Vydávala zvuky a snažila sa hovoriť už od narodenia. Ako ročná už mala celkom dobrú slovnú zásobu a skladať celé vety jej nerobilo najmenší problém. Keď mala 18 mesiacov,  sadla si za počítač a začala sa učiť čítať. Všimli sme si , že používa myš a kliká na tlačidlá OK a Zrušiť."

Heidi sa už vo svojom útlom veku stihla stať členkou organizácie Mensa, ktorá združuje mimoriadne nadaných ľudí s vysokým inteligenčným kvocientom. Podľa všetkého ju čaká skvelá budúcnosť, informoval portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu