Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Poľsku postavili dom, ktorý vraj odolá apokalypse!

Betónová kocka vás vraj ochráni aj pred apokalypsou Zobraziť galériu (4)
Betónová kocka vás vraj ochráni aj pred apokalypsou

VARŠAVA- Bojíte sa apokalypsy, zombíkov alebo len jednoducho nevítaných hosťov? Každého človeka s podobnými myšlienkami určite poteší správa, že poľskí architekti navrhli dom, ktorý má podľa nich odolať aj tým najvážnejším hrozbám.

Tzv. "Bezpečný dom" sa nachádza neďaleko Varšavy a za krátky čas sa dokáže zmeniť na betónovú kocku. S použitím niekoľkých tlačidiel sa okná i dvere uzavrú pred okolitým svetom a zmenia sa na šedé betónové panely. Jedinú cestu ako sa dostať dnu či von predstavuje vchod na druhom poschodí, ktorý je chránený padacím mostom. Akokeby to nestačilo, dom obklopuje aj vysoký múr.

"Naši klienti sa chcú doma cítiť čo najbezpečnejšie, tak sme im ich prianie splnili," uviedli predstavitelia poľskej architektonickej spoločnosti KWK Promes na svojej webovej stránke. "Nedobytný" efekt sa podarilo vytvoriť pomocou pohyblivých stien a okeníc, ktoré môže majiteľ spustiť kedykoľvek keď pocíti potenciálne nebezpečenstvo.

O tom čo sa však stane, keď sa bezpečnostný systém zablokuje a z nedobytnej pevnosti tak spraví hrobku, z ktorej niet úniku, sa už architekti nezmienili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu