Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Exkluzívne zábery: V tomto dome zabili Bin Ládina, ukazujú jeho krv!

V tomto dome zabili Ládina
V tomto dome zabili Ládina

WASHINGTON - Americká televízia ABC dnes odvysielala zábery zvnútra stráženého komplexu, v ktorom sa ukrýval najhľadanejší muž planéty.

Na videu je pri jednej z postelí vidieť veľa krvi a neporiadok v celom dome. Tá tu zostala po prestrelke, pri ktorej zabili americké jednotky Usamu Bin Ládina. Žil v obrovskom stráženom komplexe asi 100 kilometrov od hlavné mesta Pakistanu. Napriek desaťročnej snahe o dolapenie šéfa teroristickej organizácie Al-Kájda, žil bez problémov v rušnom meste Abbottábád, ktoré je populárnym miestom pre letné dovolenky. Dom, v ktorom Ládin žil, postavili v roku 2005.

Komplex bol na prvý pohľad podozrivý svojou rozlohu. Tá bola približne osemnásobná oproti ostatným domom. Obklopovali ho až 5,5-metrové múry s ostnatým drôtom. Cez strážené brány do nej navyše viedli len dve prístupové cesty. Hlavná budova bola trojposchodová. Neviedli do nej žiadne telefónne linky ani internetové káble. Podľa vysoko postavených vládnych činiteľov bol Ládin zastrelený guľkou do hlavy. Zahraničný New York magazine informoval, že telo šéfa Al-Kájdy identifikovali na základe DNA jeho mŕtvej sestry. Tá v minulosti zomrela v nemocnici v Bostone.

Bin Ladin - dom z vnutra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu