Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Plot posunuli o 13 centimetrov, prídu o dom?

Pár centimetrov a vysoká daň Zobraziť galériu (2)
Pár centimetrov a vysoká daň

LONDÝN/BRATISLAVA - Keď sa lan Chisholm a jeho manželka Teresa rozhodli prestavať plot, netušili, aké s tým budú mať opletačky. Ich susedia totiž začali tvrdiť, že je ich na pozemku a je príliš vysoký. Spor sa skončil až na súde, ktorý rozhodol, že Chrisholmovci musia plot zbúrať a zaplatiť 19.690 libier ako právne poplatky. Takto kvôli 13 centimetrom majetku prídu možno o celý dom!

Pre Davida Robertsa a jeho manželku Lorraine z anglického Paigntonu sa stal plot tŕňom v oku. Hoci zo znaleckého posudku vyplývalo, že sa nedá presne určiť hranica pozemku s takým malým územným rozdielom, sudca sa rozhodol brať do úvahy fotografické dôkazy, kde stál plot pred rekonštrukciou.

Chisholm údajne bariéru postavil po tom, čo mal Roberts ohrozovať jeho ženu, ktorá sa ho bojí, a nevedel, že prekročil územie jeho susedov. Roberts akékoľvek vyhrážanie sa poprel.

Chisholm tvrdí, že plot postavil bližšie k jeho garáži, ako stál kedysi malý drevený plot, ktorý bol na mieste pred tromi rokmi, keď sa nasťahoval. V tej dobe veril, že menší plot označuje hranicu medzi pozemkami. Robertsovcom sa zase nepáčilo, že plot postavili, kým boli na dovolenke a obmedzoval ich výhľad.

"Myslím si, že to bol veľmi zbabelý čin, bez diskusie a bez súhlasu. Bol som veľmi nahnevaný a tak isto aj moja žena," hovorí Roberts a jeho žena dodala: "Išlo o agresívny a zlomyseľný skutok. Pri vychádzaní s autom nevidíme na cestu."

Robertovci sú s rozhodnutím súdu veľmi spokojní, zato Chisholmsovci musia odstrániť plot do 9. mája, ale ešte aj zaplatiť nemalú sumu, ktorá ich pravdepodobne zruinuje. "Sme zdrvení. Nemôžem to pochopiť. Kúpili sme tento dom na pokojnom odchode do dôchodku a teraz sa pozrite, čo sme prežili. Obhajoval som sa sám, pretože sme nemali peniaze na advokáta. Neviem, ako uhradíme trovy. Môžeme prísť o náš domov," hovorí Ian.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu