Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Muži nie sú až takí kanci: Spali by viac ako sexovali!

ilustračné foto
ilustračné foto

NEW YORK/LONDÝN - O mužoch sa hovorí, že láska u nich prechádza žalúdkom, a ako ukazuje nová vedecká štúdia, zdá sa, že je to pravda. Napriek zažitému presvedčeniu totiž muži podľa jej zistení myslia na jedlo, a aj na spánok, častejšie než na sex. A na všetky tieto tri veci myslia oveľa častejšie ako ženy.

Štúdia, ktorú uskutočnila Terri Fisherová, profesorka psychológie z Ohijskej štátnej univerzity, vyvracia bežné presvedčenie, že muži myslia na sex každú siedmu sekundu. V skutočnosti je to zhruba raz počas každej bdelej hodiny.

V rámci svojho výskumu Fisherová požiadala 163 študentov a študentiek, aby so sebou neustále nosili tabuľku, do ktorej si urobia záznam, kedykoľvek pomyslia na sex, jedlo či spánok. Čísla sa veľmi líšili: rozpätie siahalo od študentky, ktorá si poznačila iba jednu "sexuálnu" myšlienku za deň, po študenta, ktorý urobil 388 záznamov za 24 hodín.

Priemerne vzaté ale muži mysleli na jedlo a spánok častejšie než na pohlavný styk. A na všetky tieto tri veci mysleli častejšie ako ženy.

"Muži si viac vedomí stavov orientovaných na svoje potreby, ako je mať hlad alebo byť unavený alebo vzrušený. aj lepší v identifikovaní týchto stavov v sebe ako ženy a otvorenejší pri vyjadrení svojich myšlienok," povedala Fisherová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu