Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ženy sú nepodarky mužov, píše sa v stredovekej knihe

De Secretis Mulerium je stredovekou príručkou pre mužov
De Secretis Mulerium je stredovekou príručkou pre mužov

LONDÝN - Nedávno objavený knižný sprievodca pre mužov z roku 1505 obsahuje veľmi zaujímavý pohľad na nežnejšie pohlavie. Niektoré z myšlienok, ktoré sa v nej objavujú, sú totiž priam extrémne.

Azda jedno z najhorších konštatovaní v knihe s názvom De Secretis Mulerium (Tajomstvá žien) hovorí o tom, že "ženy sú vlastne nepodarení muži". Tým radí aj v tom, ako najlepšie zistiť, či je žena ešte panna. Majú jej vraj dať očuchať šalát a ak sa potom odoberie na toaletu, znamená to, že je "poškvrnená".

V príručke sa taktiež píše, že "žena počas svojej periódy dokáže pohľadom zabiť zviera" či to, že "za zvláštne chúťky počas tehotenstva môže čudný zmysel pre humor zlých síl".

Kniha mužom ďalej radí, že ak chcú, aby ich manželka porodila syna, majú jej dať vypiť víno obsahujúce kúsky čriev zo zajaca. Keď už je tehotná a jej pravý prsník je väčší, bude to chlapec. V prípade, že je menší, porodí naopak dievča.

Vzácnu knihu zo šestnásteho storočia, ktorá je písaná v latinčine, objavili v archívoch Kráľovskej spoločnosti chémie v centrálnom Londýne. Mal ju napísalť teológ a vedec Albertus Magnus, ktorý ju daroval istému kňazovi, aby lepšie porozumel ženám.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu