Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Čínsky spisovateľ sa chce po sérii operácií podobať Shakespearovi

Wiliam Shakespeare
Wiliam Shakespeare

PEKING - Čínsky spisovateľ Čang I-i sa rozhodol podstúpiť sériu plastických operácií, aby sa podobou čo najviac priblížil Angličanovi básnikovi a dramatikovi Williamovi Shakespearovi.

Podľa denníka Shanghai Daily Čangova premena potrvá desať mesiacov a bude stáť cez milión jüanov (približne 100 tisíc €). Literát už vyhľadal plastického chirurga, ktorý je ochotný jeho sen splniť. Čaká ho vraj desať operácií, hlavne na brade a okolo očí. Čang však dúfa, že operácie nebudú nijako náročné, pretože je vraj - hoci Číňan - v niektorých partiách tváre slávnemu dramatikovi celkom podobný. Zhodu jeho priatelia našli v hlboko posadených očiach a výraznom nose.

"Človek sa musí neustále zdokonaľovať, myslím, že operácia za tie peniaze stojí," povedal spisovateľ šanghajskému denníku. Chirurgovi má vraj pomôcť 3D model Shakespearovej tváre, ktorý nedávno zostavila skupina britských vedcov na základe spisovateľovej posmrtnej masky. Redakcia denníka Shanghai Daily projekt komentovala s dešpektom. Spisovateľ by vraj mal radšej preraziť literárnou tvorbou ako bláznivými projektmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu