Utorok4. jún 2024, meniny má Lenka, zajtra Laura

Ing. Přemysel Synek člen atnverpskej burzy a Luboš Říha predseda predstavenstva D.I.C boli online!

Jedným z mála uznávaných ľudí, ktorý sa zaoberajú obchodovaním s investičnými diamantmi je Ing. Přemysl Synek. V Čechách a na Slovensku je jediným oficiálnym členom atnverpskej burzy Ing. Přemysel Synek, generálny riaditeľ D.I.C. a.s. (Diamonds International Corporation).

Spoločnosť D.I.C. organizuje na Slovensku výnimočnú výstavu a po prvýkrát verejnosti poskytne jedinečnú možnosť zhliadnuť najväčšie predajné diamanty u nás. Výstava voľných diamantov sa uskutoční od 19. do 22.11. v čase od 11.00 do 19.00 v priestoroch Showroomu D.I.C. na Ventúrskej 3 v Bratislave. Práve na tejto výstave budú diamanty od 1 do 11 karátov. Najväčší vystavený diamant bude v hodnote milión Eur!

Diamant odjakživa bol, je aj bude tradične vyhľadávaným symbolom bohatstva, spoločenského postavenia a prosperity. Okrem krásneho a príťažlivého vzhľadu majú diamanty nesmierne vysokú estetickú a finančnú hodnotu. Vzhľadom na ich obmedzený zdroj na planéte, ich cena pravidelne rastie a ich využívanie je preto čoraz častejšie na investičné účely. V súčasnej ekonomickej kríze majú niektoré diamanaty až 50% ročné zhodnotenie.

Rozhovor

11:12:06 - otázka od: marry Ako ste sa dostali k tejto profesii? pred nekolika lety jsem se dostal do kontaktu se židovskými obchodníky s diamanty , obrovsky mi nadchnul diamant , jeho hodnota , tradice , jistota investice a nasledne jsem se spojil s ing.Synkem , ktery uz leta pred tim se diamanty zabyval a zacali jsme zpracovavat spolecny projekt . LR

11:14:24 - otázka od: Katka Dobry den, ako a kedy ste sa dostali k diamantom? Aky najcennejsi vlsstnite? Nejcennejsi diamant v nabidce máme briliant 11,83ct G IF za 1 mil EUR . Je absolutne čisty , coz pri teto velikosti je obrovska vzacnost

11:23:18 - otázka od: George 1. Ako vidite buduci vyvoj v oblasti investivnych diamantov a ich vynos v casoch sucasne krizy ?? 2. V com vidite uspech investicnych diamantov a dovody na to, ze ponukaju stabilny a slusny vynos, resp uschovu koncentrovaneho bohatsva ? 3. Aky je Vas nazor a ocakavanie ohladom trendu ukladania casi disponibilnych prostriedkov v krajinach EU a vo svete ? Dakujem diamanty jiz 100 let rostou , duvodem je vycerpatelnost suroviny a vzacnost . V poslednim roce zaznamenaly diamanty rekordni narusty v desitkach % , predevsim kameny od 3ct nahoru , ovsem i kameny mensi 1-2ct narostly o cca 15 % . Dulezite je to , ze v kamenech mate ulozene penize , jejichz hodnota neklesa . Pokud jsou obdobi kdy nejsou narusty tak markantni jak v posledni dobe , tak stale narusty jsou obvykle vyssi nez inflace . Diamant je nejvice koncentrovane bohatstvi , doporucuji cca 10 % majetku davat do kamenu . Zvlast v obdobi krize je to vhodna ochrana a zajisteni vasich penez pred znehodnocenim , totez pri prechodu narodnich men na EURA . LR

11:29:24 - otázka od: George 1. Co vravite na uspech projektu Debsawana (joint venture kartelu De Beers a vlady Botswany) a jej prinos pre krajinu, ktora sa za cca 25 rokov dostala z jednej z najviac zaostalych krajin do skupiny najviac vyspelych v Afrike. Diamanty vytvaraju 1/3 HDP krajiny, 50% statnych prijmov a 90% exportu. Myslite, ze je takyto prinos mozny aj v inych statoch ? 2. Ako hodnotite ulohu a postavenie kartelu De Beers a rodiny Oppenheimer v tomto segmente ? 3. Ako vnimate narastajuci vplyv krajin typu Botswana, ktora momentalne rozbieha projekt na triedenie a brusenie kamenov, aby krajinu neopustali vylucne neopracovane a aby sa nasledne netriedili az v Londyne ? 4. Aky bol najkrajsi diamant, ktory ste mali za svoj doterajsi zivot vidiet ?Dakujem je videt, ze diamantovy prumysl je velmi vyznamny a stabilny v celosvetovom meritku, tento pripad demonstruje vhodne spojeni privatniho investora se statni moci. Pred nekolika roky by iste nikto z diamantoveho biznisu by nikto neuvazoval o otvoreni brusarne v krajine ako je Botswana a dnes je to zcela normalni.Toto demontruje, ze diamant muze zajistit stabilitu drive problematickeho regionu.

11:31:40 - otázka od: Gerge 1. Kde vidite priciny toho, ze drvivu vacsinu biznisu maju pod palcom hebrejci ?? Nech uz sa jedna o tych v Ruskej federacii, v Antverpach, JAR, ale tento biznis je takmer vylucne ich domenou, ake tam vidite klucove aspekty a suvislosti ? Dakujem Duvodem je, ze zidovska komunita ma historicky obrovske skusenosti s investovanim a ze svych dejin dokazu docenit absolutne koncetrovane a mobilne bohatstvo, ktorym diamant iste je.

11:33:46 - otázka od: George 1. Mali ste moznost spoznat osobne ludi ako Nicholas Oppenheimer ? 2. Myslite si, ze biznis v segmente investicnych diamantov ma dostatocny potencial v EU na to, aby podnietil vzostup filantrovo typu Oppenheimer v JAR ? Dakujem Bohuzel s p.Openheimerom som sa osobne este nesetkal vic mene neustale jedna s vyznanymi cleni antverpskej diamantovej burzy. napr. prezidentom Arthur Bellerom, ktory pride osobne na otvorenie prazskeho showroomu.

11:36:25 - otázka od: George 1. AKo hodnotite efektivnost a uspesnost systemu Kimberley po 5 rokoch ?? 2. Odhady hovoria, ze pomer tzv krvavych diamantov sa znizil na 2%, co hovorite na realnost odhadu ? 3. Ako by ste sforumovali dostatocnost procesu Kimberley, resp ake dalsie zaruky by ste pozadovali pre globalny trh a pre jeho ocistenie od konfliktnych diamantov ? Dakujem Odhad organizacie HRD je, ze se povedlo snizit objem obchodu s takovymi kamenmi na 0,2 % coz si myslim, ze je velky uspech. Navic je to dalsi prostredek ke stabilizaci a vjetsi transparentnosti tohoto biznisu.

11:40:12 - otázka od: George 1. Ktora vlasnost diamantov Vas najviac dokazala ohurit (koncentrovane bohatsvo, esteticka stranka, alebo ukazka sily prirody) a co Vas vlastne motivovalo, aby ste sa stali sucastou tohto biznisu ? 2. Co bolo najtazsie v zaciatkoch, ziskat si doveru, partnerov, alebo klientelu ? Dakujem 1. najvice me oslovilo koncentrovane bohatstvi a striktna pravidla tohto biznisu. 2. oboji spolu souvisia, pre partnerov su dulezite nase predajne vysledky a pre klientov su partneri.

11:43:15 - otázka od: George 1. Ake akcie planujete do blizkej buducnosti, ktore by mali sluzit propagacii a zlepsovaniu imidzu diamantov medzi verejnostou a jej nazeranie na ne ? 2. planujete showroomy, alebo nejake akcie v SR aj mimo Bratislavy ? Taka trosku osobnejsia otazka, 3. Ak to nie je tajne, tak prosim Vas kupujete svoje obleky, lebo sa mi zdaju byt velmi kvalitne ? Dakujem 1. otvoreni showroomu v Prahe a radi bych pokracovali v dalsich vystavach. 3. ano kupujem, je to jedna z mojich slabosti. Hlavnim poradcem je pritom moje manzelka.

11:44:46 - otázka od: tereza Dobry den prajem, obdaruvate vasu manzelku diamantami? :) aky najdrahsi diamant ako darcek ste daroval? samozrejme cast darov je aj diamantovych

11:49:37 - otázka od: Alexander Zdravim, je nieco okrem diamantov - s cim by ste doporucili obchodovat ? Ako sa da opatrne a rozumne zacat na burce v takmer 50-ke s nevelkou sumou ? Vdak, nech sa Vam dari... velmi se prolinaj skupina nasich investorov a investorov do nehnutelnosti. Vek nie je v tomto pripade rozhodujuci, ovsem vyse vynosu na diamantech je objemem obchodu ovlivnena.

11:53:11 - otázka od: matus D.I.C. spolocnost je klasicka mml spolocnost, ktora odrbava ludi a nuti ich kupovat diamanty Spolocnost ma 3 prodejne kanaly za 1. referencni marketing, 2. primy prodej, 3. prodej pre showroom. Vyuzivame osobnich vazeb medzi lidmi resp. nasimi klienty. Samotni prodej vzdy realizuje spolocnost prostrednicvom certifikovanych profesionalov a showroomov.

11:55:22 - otázka od: Viktor V pripade nakupu investicneho diamantu, aka je jeho likvidita? Prodej vlastniho diamantu muzete uskutecnit sam a to inemu investorovi eventuelne klenotnikovi, nebo zberateli nebo se obratit na nasi spolecnost a pokud vlastnite kamen zakoupeny od nas, umime ho od vas vykoupit.

11:56:47 - otázka od: staza Ake bolo vase prve povolanie?Bavilo vas ako diamanty?? Vystudoval som Lekarsku fakultu, k lekarskej profesii som sa poradne nedostal, protoze po promocii som zacal podnikat. LR

12:00:18 - otázka od: Marek Dobry den nedavno som na jednom programe videl relaciu kde ukazovali umelo vyrobene diamanty zltej farby... chcem sa spytat ci je to pravda a ci s nimi obchodujete a aku maju cenu. dakujem Obchodujeme pouze s prirodnimi diamanty. U nas mate jistotu, ze diamanty od nas nejsou jakymkoliv spusobem umele upravovany. Umele diamanty nikdy nebudou mat hodnotu a kvalitu prirodnich diamantu.

12:00:48 - otázka od: Katka Uz ste niekoho obdarovali diamantom? Manzelku atd..: ano nekolik krat :)

12:07:03 - otázka od: Richard Dobrý deň. Viem, že investičné brilianty sú brilianty najvyššej kvality. Ale na trhu sa často dajú nájsť aj kamene nižšej kvality. Napokon, veď do šperkov sa asi investičné brilianty nepoužívajú. Preto by som sa Vás chcel opýtať, kde sa dajú nájsť aktuálne cenníky briliantov v rozdelení podľa kvality. A zaujíma ma ešte jedna vec. Čítal som, že certifikát briliantov, ktoré ponúkate, je aj vygravírovaný do kameňa. Neznehodnocuje sa tým ten kameň? Nesťažuje sa tým predaj, ak ho chce investor predať niekomu inému ako vám? Ďakujem Stava se, ze klient koupi od nas investicny diamant a nasledne nas pozada, abych ho zasadili do sperku coz kamenu nijak neuskodi. Aktualni cennik vam muzeme poslat, cislo certifikatu se graviruje do kamene v laboratori GIA /americky gemologicky institut/ Kamen se tim neznehodnocuje. Nekteri klienti vitaji tento prvek jako dalsi garanci toho, ze konkretni kamen patri ke konktrenimu certifikatu. Nasledny prodej to neztezuje. LR

12:09:38 - otázka od: Richard Dobry den. Rad by som sa opytal ohladne investicnych diamantov. Invester si nejaky z nich kupi a po urcitom case (nech aj po dlhom) ho chce spenazit. Akym sposobom sa tento investor dopracuje k zisku? Kde ho moze predat, resp. zaruci mu niekto odkup tohto diamantu? Vykupujeme od svych klientu nase kameny s urcitym diskontem od aktualni indexove ceny. Cim dale si kamen ponechate tym zvysujete svuj vynos.

12:11:13 - otázka od: George 1. Vedeli by ste vymenovat aspon zopar ludi z tejto brandze, ktori Vas motivovali najviac, ktori Vas zaucali a ktorych si vazite pre ich odborne kvality a profesionalny pristup ? 2. Aky je Vas sukromny pohlad na diamanty, tj beriete ich len ako financny nastroj na ukladanie disponibilnych prostriedkov, alebo Vas v prevaznej miere oslovuje ich esteticka uroven ? 3. Mate vysnivany diamant, ktory by ste chceli vidiet na vlastne oci a este ste nemali taku moznost, resp tuzite nejaky konkretny vlastnit ? Dakujem Diamanty miluji pro svoji krasu, navic je to velice rozumna a bezpecna investice.

12:14:30 - otázka od: George Co hovorite na tuto poucku zidovskej komunity: 30 % - aktíva, 30 % - nehnuteľnosti, 30 % - ostatné komodity ako sú zlato, brilianty ?? Lebo vo Vasich vyjadreniach sa zvacsa drzite schemy 10-15 % disponibilnych prostriedkov investovat do diamantov. Osobne v mych aktivech vyznamne prevysuji diamanty nad ostatnimi investicemi. Mimo to, ze spolecnost s diamanty obchoduje, soukromne vnimam vlastnictvi diamantu ako zajistovaci instrument predevsim v obdobi soucasne financni krize.

12:15:24 - otázka od: Lukas V prvom rade by som Vas chcel pozdravit a popriat skvely zvysok dna. Nasledne sa chcem opytat ako ste sa dostali k tomuto povolaniu , co Vas na nom bavi a nakoniec ,ako sa moze trebars clovek zo strednej vrstvy dostat k obchodovaniu ,alebo investovaniu do diamantov . Dakujem Kontaktujte nasi spolecnost, vice www.dic.as

12:17:54 - otázka od: dudino Môžte zhodnotiť dosahy krízy na obchod s touto komoditou? Ďakujem Prave v tejto dobe financni krize roste vyznamni zajem o nakupy investicnych diamantu. Pro lidi to je bezpecna investice.

12:21:30 - otázka od: antoniusis Zdravim, rad by som zainvestoval do diamantu a preto by som sa chcel spytat aka je priblizna cena investicneho diamantu s hmotnostou 1 karatu a cistotou VS1 alebo VS2. Dakujem. zalezi na vaze , barve , cistote a kvalite brusu . Cena uz dobrych 1ct kamenu zacina kolem 4 tis EUR , ty nejlepsi jsou v cene kolem 20 tis EUR . Presna cena dana prusecikem predchozich 4 paramertru - tzv. 4C - vice na www.dic.as

12:22:46 - otázka od: mel Dobry den prajem p.Synek, co Vas okrem diamantov zaujima. Ake su vase oblubene konicky vo volnom case? Pan Synek prave dava rozhovor do TV . Ve volnem case se max.venuje sve rodine , kterou velice miluje

12:25:54 - otázka od: Katka Dobrý deň, ktorý diamant je vaším snom? niečo konkrrétne.. Jeden by ste mi mohli venovat:)) Diamanty venujeme na charitu , predevsim se zamerujeme na detskou onkologii . Ve vasem pripade vam doporucim prijit za nami do showroomu , mame tu hodne diamantu a radi vam nektery z nich prodame , ev.prijdte se svym partnerem , ktery môze nakupem diamantu pro vas projevit svoji lasku k vasi osobe

12:30:23 - otázka od: beata ako a kde si vlastne clovek moze kupit diamanty? sa mi zda trochu zvlastna predstava, ze pridem do klenotnictva a poviem: dobry den, prosim si par diamantov. prijdte za nami do showroomu v Bratislave VENTURSKE 3 , budu tady na vas cekat a poradim vam . V kazdem pripade v showroomech DIC dostane kazdy klient max.odborne odpovedi na sve otazky aby se mohl rozhodnout , zda bude do diamantu investovat

12:30:40 - otázka od: Krakonoš Dobry den, aky najdrahsi diamant ste drzali v rukách? za 1 mil EUR

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu