Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chcel zamaskovať vraždu, svoju expriateľku podpálil

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Všetko malo vyzerať ako požiar. Telo mladej ženy objavili v nedeľu večer policajti, hasiči a záchranári, keď v domove pre seniorov zasahovali k oznámenému požiaru.

Podľa hasičov však bolo od začiatku zrejmé, že niekto sa len snažil ohňom zamaskovať stopy po vražde. Prípad sa stal v českobudejovickom Domove pre seniorov U Hvízdala.

Polícia zadržala podozrivého muža (35) na základe popisu v uliciach Českých Budějovíc v nedeľu večer len niekoľko desiatok minút po požiari a ihneď ho umiestnila do cely. Obvinili ho z vraždy jeho expriateľky (28). "Muž asi ženu udrel do hlavy, ona tým zrejme stratila vedomie a on ju potom zapálil," povedal policajný hovorca Jiří Matzner. Mužovi hrozí trest až na 20 rokov.

Žena bola zamestnaná v domove pre seniorov. Podľa polície sa muž svojej bývalej priateľke vyhrážal. V nedeľu okolo 20:00 za ňou prišiel na pracovisko, kde sa potom v kuchynke na piatom poschodí vražda stala.

Vstup do Domova pre seniorov U Hvízdala, ktorý má kapacitu 270 užívateľov, 24 hodín denne monitorujú recepční. Tí ale podľa riaditeľky zariadenia nefungujú ako bezpečnostná služba, ktorá by objekt strážila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu