Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Rakúsky denník zneužil fotku mladej Slovenky, zaplatí 20 tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Rakúsky denník Österreich musí 23-ročnej slovenskej študentke zaplatiť odškodné vo výške 20 tisíc eur za to, že vlani neprávom použil jej fotku ako zavraždenej slovenskej prostitútky. Dnešný rozsudok je podľa agentúry APA neprávoplatný.

V auguste 2010 bola vo viedenskej štvrti Rudolfsheim-Fünfhaus brutálne zavraždená prostitútka. Niektoré médiá o nej na sociálnej sieti Facebook hľadali ďalšie informácie a našli profil slovenskej študentky rovnakého mena, ktorá ale sa zavraždenou ženou nemala nič spoločné. Napriek tomu však rakúske médiá publikovali jej fotku.

Slovenka sa o zverejnení fotografie dozvedela po návrate z dovolenky, kedy jej volali priatelia a známi, aby sa uistili, či je v poriadku. Keď zistila, čo je dôvodom zvýšeného záujmu blízkych, bola vraj šokovaná. Neskôr musela dokonca kvôli depresiám vyhľadať lekársku starostlivosť, pretože sa správa rakúskych médií "rozšírila po celom Slovenskom".

Vysokoškolská študentka z Bratislavy požadovala odškodné pre ujmu, ktorú jej spôsobilo zverejnenie fotografie, ktorú neodobrila. Viedenský súd pôvodne začal proces so šiestimi médiami, ale väčšina z nich sa so Slovenkou vyrovnala mimosúdne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu