Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vrah slovenskej prostitútky vo Viedni sa priznal!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Rakúska polícia chytila vraha slovenskej prostitútky (22) pôsobiacej vo Viedni. Zadržaný muž sa k činu priznal. V tejto súvislosti zatknutého Srba (41), známeho zavraždenej, prepustili. Oznámila to dnes agentúra APA s odvolaním sa na policajné informácie.

"Srb je voľný, zadržaný bol ďalší muž, ktorý sa k činu priznal," povedala agentúre policajná hovorkyňa Camellia Anssariová.

Mladú slovenskú prostitútku, identifikovanú políciou len ako Lucia R., našli 27. augusta mŕtvu vo svojom byte vo viedenskej štvrti Rudolfsheim-Fünfhaus. Zavraždená žena bola na viedenských úradoch riadne hlásená ako prostitútka a smela túto činnosť vykonávať v danom obvode.

Obeť mala na tele niekoľko bodných a rezných rán, smrteľným sa jej stalo bodnutie do srdca. Po čine bol v byte na niekoľkých miestach založený oheň, ten sa ale nerozhorel.

Obeť našli dvaja známi, ktorí ju prišli navštíviť, tých však polícia z podozrenia vylúčila. Niekoľko dní potom bol ako podozrivý zadržaný 41-ročný Srb. Podľa polície išlo o známeho jedného zo zákazníkov obete, jeho vinu sa ale nedarilo preukázať. Napriek tomu bol zadržiavaný až doteraz, kedy bol dolapený muž, ktorý sa k činu priznal.

Rakúske médiá si v súvislosti s prípadom urobili hanbu. Splietli sa totiž v totožnosti dievčaťa, keď si bližšie údaje o obete vrátane fotografie našli na sieti Facebook a zaradili ich. Neskôr sa zistilo, že ide o inú, rovnomennú mladú ženu. Slovenka z Facebooku sa totiž vrátila z dovolenky a s úžasom sa dozvedela, že je prostitútka a naviac mŕtva. Poškodená oznámila, že chce médiá žalovať za poškodenie povesti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu