Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Íri sa poskladali slovenskej vdove na prevoz mužovho tela

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DUBLIN - Peňažná zbierka Írov umožní slovenskej vdove, ktorej manžel v Írsku spáchal samovraždu, aby prepravila jeho pozostatky domov na Slovensko. Slovák Štefan Adami (55) spáchal v piatok 15. októbra samovraždu pri meste Tullow pre finančné a zdravotné problémy. Obeseného na strome ho objavili v pondelok, informovala dnes spravodajská stránka independent.ie.

Otec štyroch detí prišiel do Írska v roku 2007 na príležitostné práce. Jeho situácia sa však zhoršila po tom, ako mu amputovali nohu, do ktorej sa pred dvomi rokmi dostala infekcia po nehode na írskej farme. Pôvodne menšie zranenie malo za následok stratu končatiny, keďže Adami nešiel včas na lekárske ošetrenie.

Jeho manželka Emília (49) prišla do Írska v januári, aby sa o manžela starala. Jeho duševný stav sa však zhoršil po tom, ako mu prestali vyplácať sociálnu podporu a nemohol si dovoliť platiť účty za elektrinu.

Adami sa najviac obával hrozby súdneho vymáhania účtu v sume 650 eur. Napokon odkrivkal na pole zhruba 1,5 kilometra od svojho domu a obesil sa.

Slovenské veľvyslanectvo ponúklo podľa írskej spravodajskej webstránky zaplatiť Emílii let domov a kremáciu Štefanových pozostatkov. Žena však chcela pre manžela náležitý pohreb na Slovensku a priviesť deťom jeho telo v truhle.

Aby mohla prepraviť pozostatky, zronená vdova požiadala vo štvrtok o finančnú pomoc v populárnom programe írskej rozhlasovej stanice RTÉ. Veľkorysosť Írov ju veľmi prekvapila, tí jej celkovo venovali 14 400 eur, napísal independent.ie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu