Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mafia zavraždila informátorku, telo rozpustila v kyseline

Lea Garofalová
Lea Garofalová

RÍM - Spolupracovníčku talianskej justície, ktorá zabezpečovala informácie o kalábrijskej mafii Ndranghete, vlani v novembri neďaleko Milána zavraždili a jej telo rozpustili v kyseline. Dnes o tom informovali talianske súdne zdroje. Podľa nich išlo o mafiánsku popravu. Na šesť podozrivých osôb vydali zatykač.

Leu Garofalovú (35), ktorá získavala informácie o mafii od roku 2002, pravdepodobne vlákal do pasce jej bývalý partner Carlo Cosco pod zámienkou, že ide o ich odrastenú dcéru, uviedla polícia.

Cosca a ďalšieho spolupáchateľa, Massima Sabatiniho obvinili, že vlani 24. novembra ženu presvedčili, aby prišla do Milána pohovoriť si o dcére. Obaja v tej dobe boli vo väzení za to, že sa Garofalovú pokúsili už minulý rok v máji uniesť.

Ženu potom uniesli ďalší dvaja mafiáni. Jej vraždu údajne spáchali Coscovi bratia Giuseppe a Vito, ktorí sa tiež postarali o to, aby telo zmizlo. Polícia oznámila, že mafiáni najprv Garofalovú vypočúvali, potom zavraždili a jej telo ponorili do kyseliny v malom meste San Fruttuoso neďaleko Monza v noci z 24. na 25. novembra.

Všetkých šesť osôb, na ktoré bol vydaný zatykač, je napojených na kalábrijskú mafiu Ndrangheta a patrí ku klanom, ktoré majú základňu blízko kalábrijského mesta Crotone. Práve o tých mŕtva žena podávala justícii informácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu