Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vládna limuzína sa zrazila s električkou

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Vládna limuzína, ktorá prevážala "chránenú osobu", sa včera podvečer v Prahe zrazila s električkou. Pri nehode sa nikto nezranil. Polícia tají, ktorý politik vo vozidle išiel. Očití svedkovia týždenníka Sedmička povedali, že na zadnom sedadle vozidla bol minister vnútra Radek John. Z tej istej limuzíny včera minister podľa serveru iDnes.cz vystúpil pri kontrole na letisku Ruzyně.

"Vzhľadom k tomu, že vo vozidle cestovala chránená osoba, nebudeme podávať informácie, o koho išlo. Môžem len povedať, že pri nehode nebol nikto zranený. Čo presne sa stalo, vyšetrujeme," povedala hovorkyňa pražskej polície Iva Ježková.
    

Zrážka čiernej limuzíny, ktorá prevádzku na križovatke zastavila zhruba na desať minút, sa stala okolo 18:30.
Auto išlo sa zapnutým majákom v smere od Smíchovského nádražia a stretlo sa s električkou, ktorá mierila do centra mesta. V bežnej prevádzke by mala prednosť. Policajti nehodu rýchlo vyšetrili a limuzína z miesta odišla, píše Sedmička.cz.
    
"Nemôžem poskytovať žiadne informácie," povedal bodyguard, ktorý z auta vystúpil. Zo zadných sedadiel sa na ulici neobjavil nikto. Očití svedkovia ale podľa serveru tvrdia, že na nich sedel minister John.
    
"Videl som auto s majákom a chcel som mu uvoľniť cestu. Ale on sa ma snažil obísť sprava, a tak sme do seba narazili," povedal Sedmičke vodič električky.
    

Server iDnes.cz pripomenul, že práve John pred nástupom do funkcie tvrdil, že sa bez limuzíny s majákom zaobíde.
Na prvé rokovanie snemovne potom išiel demonštratívne električkou. Na ochranku majú v Česku nárok mimo prezidenta a predsedu vlády aj šéfovia oboch komôr parlamentu a ministri vnútra, spravodlivosti a zahraničných vecí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu