Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trojnásobný "lesný vrah" spáchal vo väznici samovraždu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JIČÍN - Podrezať sa mal v nedeľu Viktor Kalivoda (33), ktorý si vo väznici odpykával doživotný trest za vraždu troch ľudí. Muža prezývali lesný vrah, na svoje náhodné obete útočil v prírode.

Kalivoda v roku 2005 zastrelil na lesnej ceste pri Brne starší manželský pár. O tri dni neskôr opäť v lese zavraždil legálne držanou zbraňou muža (44) na prechádzke so psom.

K činom sa Kalivoda priznal. Na súde uviedol, že sa v minulosti najmenej pätnásťkrát chystal vraždiť aj v pražskom metre. Vždy však v poslednej chvíli od svojho plánu upustil. Inšpiroval sa vraj vrahyňou Olgou Hepnarovou, ktorá v roku 1973 v Prahe usmrtila nákladným autom osem ľudí a o dva roky neskôr bola popravená.

Na súde tiež povedal, že k vraždám ho viedli jeho štvorročné osobné útrapy a opakovaná neúspešná snaha zabiť sám seba. Mnohokrát už údajne stál na moste a mal v pláne skočiť. Pri pohľade nadol sa niekoľkokrát porezal na rukách, čo mu malo pomáhať znížiť napätie.

Vrah bol údajne vo svojej cele sám a podrezal sa. "Nič nenasvedčuje, že by došlo k omylu väzenskej služby," dodal k prípadu jej hovorca Robert Káčer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu