Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Homosexuálny saudskoarabský diplomat požiadal v USA o azyl

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

LOS ANGELES - Saudská Arábia nepredĺžila víza jednému z diplomatov na svojom konzuláte v Los Angeles. Muž je homosexuál a požiadal v USA o azyl, pretože mu doma hrozí údajne smrť. Informovala o tom dnes agentúra AP. Saudská Arábia homosexualitu trestá rovnako ako neveru alebo predmanželský styk.

Diplomat Alí Ahmad Assarí rozposlal americkým médiám e-mail s informáciou, že akonáhle sa Rijád dozvedel o jeho orientácii aj o tom, že sa priatelí so Židovkou, nepredĺžil mu platnosť pasu a odvolal ho z funkcie. "Som v ohrození života, ak sa vrátim do Saudskej Arábie, zavraždia ma na verejnosti za denného svetla," napísal Assarí.

Bývalého prvého tajomníka konzulátu v súvislosti so žiadosťou o azyl už vypočul pracovník ministerstva vnútornej bezpečnosti. Diplomat žije v USA päť rokov a teraz sa skrýva. V júli sa na jednej z arabských webových stránok obrátil na saudskoarabského kráľa Abdalláha s kritikou spiatočníctva saudskoarabských predstaviteľov a "militantných imámov, ktorí škodia obrazu tolerantného islamu".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu