Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Parkuje diplomat, policajti aj úradníci sú bezmocní

BMW si policajti nevšímali Zobraziť galériu (4)
BMW si policajti nevšímali

BRATISLAVA – Svoje výsady a výnimky poznajú, obyčajnú slušnosť zrejme celkom nie. Priamo na priechode pre chodcov zaparkoval vodič s BMW X6 na Dunajskej ulici v Bratislave v utorok krátko pred poludním.

„Kašlal by som na to, ale keď vidíte mamičku s kočíkom, ktorá ide stredom križovatky, pretože nejaký diplomat si zastane so svojím 555-koňovým bavorákom za 150 tisíc eur na priechode pre chodcov, ktorý má navyše na zemi zvýraznenie pre slepcov, tak toto ma už nas... Hlavne, že v Starom meste operuje mestská polícia a rozdáva papuče ľuďom, ktorí nemajú platné parkovacie karty, prípadne autá odťahujú,“ napísal nám pohotový autor fotografií.

Policajti sú proti autám zastupiteľských úradov bezmocní, rovnako aj ministerstvo zahraničných vecí. Rezort dokonca tají aj informáciu, ktorému zastupiteľskému úradu patrí vozidlo na fotografii. Evidenčné čísla sú podľa hovorcu „pre internú potrebu.“

„Podľa evidenčných čísiel motorového vozidla je zrejmé, že toto patrí administratívnemu a technickému personálu cudzích zastupiteľských úradov,“ konštatoval hovorca Mestskej polície Peter Pleva. „Podobné prípady v prípade ich zistenia sú zadokumentované a odstupované Ministerstvu zahraničných vecí, ktoré ich s príslušným veľvyslanectvom ďalej rieši v zmysle Viedenského dohovoru,“ uviedol.

„Diplomatickí zástupcovia cudzích štátov požívajú imunity podľa zákona o priestupkoch a medzinárodného práva, o podozrení z priestupku informujeme podľa jeho závažnosti ministerstvo zahraničných vecí,“ zopakovala aj policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Prisľúbila, že MZV budú informovať aj o tomto podnete.

„My do takýchto vecí vstupujeme vtedy, keď má polícia problémy s konkrétnym diplomatom a upozorní nás,“ tvrdil hovorca ministerstva Peter Stano. „Väčšinou situáciu riešime tým, že na zastupiteľstvo napíšeme nótu, v ktorom upozorníme na problém. Niekedy si tiež pozveme veľvyslanca na rozhovor, viac však robiť nemôžeme,“ skonštatoval.

Parkuje diplomat, policajti aj
Zobraziť galériu (4)
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu