Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrť kráľa Saudskej Arábie (†90): Fajčil ako Turek, hltal viagru a uspokojoval desiatku žien!

Šťastná kráľovská rodinka Zobraziť galériu (10)
Šťastná kráľovská rodinka (Zdroj: Youtube, Wikipedia, Foreign Policy)

RIJÁD - Saudskoarabský kráľ zomrel. Davy ho zbožňovali a ženy po ňom šaleli. Obraz populárneho reformátora však nesmelo nič poškvrniť a svoje súkromie pred verejnosťou tajil. Napriek tomu o ňom uniklo zopár pikantných informácií.

Doteraz sa pamätníci a historici dohadujú, koľko rokov mal vlastne kráľ Saudskej Arábie. Rôzne zdroje hovoria, že mal okolo deväťdesiat. Za svoj dlhý život spoznal veľa lások a splodil toľko detí, že by zaplnili celý autobus.

Charizmatický mladík
Zobraziť galériu (10)
Charizmatický mladík

Hoci bol kráľ vnímaný ako veľký reformátor, v osobnom živote bol riadny búrlivák. Jeho matkou bola Fahda, ôsma z 22 manželiek Abdulláhovho otca. Ten mu vštiepil tradičné vzory a hoci sa neskôr jeho syn zasadzoval o práva žien, sám neodolal mnohoženstvu.

Prepychový palác bol symbolom jeho moci
Zobraziť galériu (10)
Prepychový palác bol symbolom jeho moci  (Zdroj: int.)

Smrť kráľa Saudskej Arábie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: int.)

Smrť kráľa Saudskej Arábie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: int.)

Tak ako jeho vek, aj počet jeho manželiek je nejasný – každopádne, bolo ich viac ako desať. Podľa niektorých škodoradostných rečí sa kráľ práve vďaka nim dožil takého požehnaného veku a rozvetveného rodokmeňa. Anonymný zdroj z amerického veľvyslanectva v Rijáde prezradil, že „kráľ bol ťažkým fajčiarom, pravidelne dostával hormonálne injekcie a zvykol to preháňať aj s viagrou,“ uvádza portál Foreignpolicy.com.

Jeho záľubou bolo sokoliarstvo
Zobraziť galériu (10)
Jeho záľubou bolo sokoliarstvo  (Zdroj: Youtube, Wikipedia, Foreign Policy)

Jeden z najmocnejších kráľov za mladi ako princ nevynikal len bohatstvom. Bol vysoký 180 centimetrov a mal výrazné orlie črty tváre, s čím korešpondovala i jeho záľuba – sokoliarstvo. Nečudo, že ho obletovali krásne ženy. Jednou z jeho prvých manželiek bola 15-ročná Alanoud Al Fayez, ktorá svojho manžela prvý raz videla až v deň svadby. Ktovie, možno aj to bol dôvod, prečo sa neskôr rozviedli.

Alanoud Al Fayez bola jednou z kráľových prvých manželiek
Zobraziť galériu (10)
Alanoud Al Fayez bola jednou z kráľových prvých manželiek  (Zdroj: Youtube, Wikipedia, Foreign Policy)

Smrť kráľa Saudskej Arábie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Youtube, Wikipedia, Foreign Policy)

Kráľ mal údajne tvrdú povahu, ale súčasne bol veselý a mal zmysel pre humor, nabonzoval The Economist. Deti sú vraj radosť a on ich splodil najmenej 35. Údajne najmenej sedem synov a najmenej 15 dcér. Žiaľ, ani tieto počty však presne nesedia. Abdulláh bol ženatý najmenej desaťkrát, ale vždy dodržiaval islamské právo a nikdy nebol aktuálne ženatý s viac ako štyrmi ženami, informoval web Heavy.com

Tieto štyri dcéry držal 13 rokov domácom väzení
Zobraziť galériu (10)
Tieto štyri dcéry držal 13 rokov domácom väzení  (Zdroj: Youtube, Wikipedia, Foreign Policy)

Napriek tomu, že kráľ bol zaradený magazínom Forbes medzi 15 najbohatších ľudí sveta (s odhadovaným majetkom 21 miliárd dolárov), pokojne by sme ho mohli zaradiť aj medzi najtajnostkárskejších. Na verejnosť o ňom totiž uniklo iba zopár informácií. Ktovie, možno sa jeho poddaní zľakli, keď sa na povrch dostala informácia, že štyri svoje dcéry držal 13 rokov v domácom väzení v kráľovskom paláci! 

Kráľ Abdalláh na stretnutí s Barackom Obamom
Zobraziť galériu (10)
Kráľ Abdalláh na stretnutí s Barackom Obamom  (Zdroj: Youtube, Wikipedia, Foreign Policy)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu