Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Kontroverzný floridský pastor: Korán páliť nebudeme

Terry Jones
Terry Jones

NEW YORK - Floridský cirkevný pastor Terry Jones vraj nebude páliť výtlačky Koránu, aj keď bude postavená mešita v blízkosti miesta zničeného teroristickými útokmi v USA. Jones to dnes podľa agentúry AP povedal v relácii Today americkej televízie NBC. Jeho pôvodná hrozba už vraj splnila účel, pretože poukázala na nebezpečné prvky islamu.

Jones chcel pri príležitosti dnešného deviateho výročia teroristických útokov na USA spáliť na Floride výtlačky Koránu. V piatok hrozbu pozastavil s tým, že dostal záruku, že v blízkosti zničeného Svetového obchodného centra nevznikne islamské centrum ani mešita, ako plánujú newyorskí moslimovia. V piatok kvôli tomu Jones dorazil do New Yorku, aby o pláne na stavbu jednal.

Medzi moslimami jeho zámer vyvolal negatívne reakcie a v niektorých krajinách, najmä Afganistane, sa od piatku konali demonštrácie. Prezident Barack Obama poukázal na to, že USA nie sú vo vojne proti islamu, ale islamskému terorizmu. Dnes ráno miestneho času ale Jones vystúpil v rannom programe NBC a povedal, že pálenie Koránu teraz už nepripadá do úvahy. Cieľom jeho cirkvi vraj bolo "poukázať na to, že islam obsahuje veľmi nebezpečné a radikálne prvky". "Svoj zámer sme splnili," povedal pastor.

Podľa pôvodných správ chcel o premiestnení mešity a islamského centra, ktoré má vzniknúť v blízkosti pozemku Groung Zero, jednať s newyorským imámom Feisalom Abdulom Raufom. Teraz Jones tvrdí, že žiadny termín schôdzky nemá, ale že dúfa, že sa raz stretnú. Rauf schôdzku poprel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu