Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Britská polícia má portréty páchateľov štvrtkových útokov

Na snímke jeden z páchateľov včerajších útokov v Londýne. Zobraziť galériu (4)
Na snímke jeden z páchateľov včerajších útokov v Londýne.

LONDÝN - Britská polícia má portréty všetkých štyroch predpokladaných páchateľov štvrtkových pokusov o teroristické atentáty v londýnskych dopravných prostriedkoch.

Oznámil to dnes na tlačovej konferencii šéf protiteroristickej jednotky britskej polície Andy Hayman.

Šéf londýnskej polície Ian Blair na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že v rámci rozsiahlych aktivít, ktoré polícia pri pátraní po atentátnikoch podniká a ktoré nemajú podľa jeho slov v britskej metropole obdobu, bol dnes zastrelený jeden muž.

Zdôraznil, že polícia považuje každú smrť za poľutovaniahodnú. Z informácií na tlačovej konferencii nepriamo vyplynulo, že zastrelený muž nie je jedným z podozrivých páchateľov. Bol však sledovaný v súvislosti s vyšetrovaním, bol považovaný za veľmi nebezpečného a pretože nereagoval na výzvy policajtov, bol zneškodnený.


K útokom v Londýne sa hlásia prívrženci Al-Káidy, hrozia ďalšími

K štvrtkovým útokom v Londýne sa dnes na islamských internetových stránkach prihlásila moslimská radikálna skupina Brigády abú Háfize Masrího, ktorá sa hlási k medzinárodnej teroristickej sieti Al-Káida. Urobila to najskôr kvôli Iraku. Zároveň pohrozila ďalšími útokmi v európskych metropolách. Tá istá organizácia už predtým tvrdila, že stojí za atentátmi v britskej metropole zo 7. júla 2005..
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu