Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vlak sa z poškodeného mosta zrútil do rieky

Nehoda si našťastie nevyžiadala žiadne obete
Nehoda si našťastie nevyžiadala žiadne obete

PEKING - Záplavy spôsobené monzúnovými dažďami, ktoré toto leto sužujú Čínu, zavinili dnešnú železničnú nehodu, pri ktorej sa v provincii S'-čchuan na juhozápade krajiny zrútili na poškodenom moste do rieky dva vagóny osobného vlaku. Táto nehoda sa podľa štátnych médií obišla bez obetí.

Nehoda sa odohrala dnes popoludní miestneho času na trati spájajúcej s'čchuanskú metropolu Čcheng-tu a mesto Pao-ťi v provincii Šan-si. Záplavová vlna strhla na trati dva piliere mosta, na ktorom sa vlak vykoľajil.

Hasiči, ktorí sa podieľajú na záchranných operáciách, uviedli, že dvojicu vozňov rozbúrená voda odniesla asi 200 metrov od poškodeného mosta v meste Kuang-chan. Podľa agentúry Nová Čína sa záchranné tímy teraz snažia k vagónom dostať. Zatiaľ nie je jasné, koľko pasažierov vo vagónoch bolo a čo sa s nimi stalo. Agentúra AP však citovala čínske štátne médiá, podľa ktorých si nešťastie nevyžiadali žiadnu obeť.

V odľahlom údolí v provincii Jün-nan medzitým tisícka záchranárov pátra po desiatkach ľudí, ktorí zostávajú nezvestní od stredajšieho zosuvu bahna a kamenia. Ich prácu komplikuje klzký terén a zlá prístupnosť lokality. Podľa miestnych úradov zosuv zasypal minimálne 21 domov obce, v ktorej bývala asi stovka ľudí. Obyvateľom, ktorým sa nepodarilo pred rútiacou sa masou blata utiecť, záchranári veľké nádeje na prežitie nedávajú.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu