Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rušňovodič vykoľajil vlak, prekročil rýchlosť o 77km/h!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA/VARŠAVA - O neuveriteľných 77 km/h prekročil rýchlosť osobný vlak s názvom Flirt, ktorý sa vykoľajil v stredu na juhu Poľska medzi Katovicami a Tychami. Namiesto 40 išiel rýchlosťou 117km/h! Vo vlaku cestovalo niekoľko desiatok ľudí, pri havárii sa našťastie len päť osôb ľahko zranilo.

„Môžem potvrdiť, že záznam z tachometra ukázal 117 km/h, v tom čase však mal ísť 40 km/h," potvrdil dnes predstaviteľ poľských železníc v Katoviciach Karol Trzoński.

Ako spresnil, súprava sa vykoľajila na úseku, kde síce môže ísť rýchlosťou až do 120 km/h, ale pod podmienkou, že je na rovnom úseku trate. V tomto prípade však vlak prechádzal z jednej koľaje na druhú. Vyšetrovatelia teraz zisťujú, či práve tento moment bol príčinou vykoľajenia. Vlak navyše zničil 300 metrov trate a ďalších 50 metrov vedľajšej, súčasne strhol aj troleje. Zničený úsek ešte stále opravujú, celkovo musia vymeniť takmer 400 betónových pražcov.

Flirt je súpravou švajčiarskeho výrobcu, ktorá patrí medzi najmodernejšie na poľských železniciach. V Sliezsku jazdí na trasách Katovice - Tychy Mesto a Katovice - Čenstochová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu