Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dvaja muži zahynuli pri havárii lietadla v Partizánskom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PARTIZÁNSKE– Dvaja ľudia zahynuli včera popoludní neďaleko Partizánskeho v časti Veľké Bielice pri havárii malého športového lietadla. Na jeho palube mali byť dvaja muži z Lučenca, ktorí letisko využívali pri rekreačných letoch.

Lietadlo sa údajne zrútilo po tom, ako sa pilot pokúšal o akrobatický prvok. Podľa očitých svedkov lietadlo urobilo nad letiskom manéver a dostalo sa do vývrtky, potom už nasledoval len pád. "Niečo po tretej hodine popoludní sme mali hlásené, že tam spadlo nejaké športové lietadlo," potvrdil bez ďalších podrobností Pavol Kudlička z trenčianskeho policajného riaditeľstva.

Podľa svedkov lietadlo mohlo mať pri manévri malú rýchlosť, čo mohlo spôsobilo jeho pád. Podľa ďalšieho zo svedkov malo byť lietadlo tesne po generálnej oprave. Miesto nešťastia tesne pri letisku polícia uzavrela.

Tragicky sa skončila aj júlová havária vetroňa pri turčianskej obci Horná Štubňa. Pri nešťastí zahynul pilot, ktorý bol účastníkom majstrovstiev sveta v bezmotorovom lietaní v Prievidzi. Viac šťastia mal pilot z Nitry, ktorý minulý týždeň havaroval s malým lietadlom v Liptovskom Mikuláši. Muž vyviazol s poraneniami nohy a hlavy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu