Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V Brne chytili mladých lupičov pomocou Facebooku

ilustračné foto
ilustračné foto

BRNO - Kriminalisti zadržali dvojicu, ktorá koncom júna prepadla päť finančných ústavov v Brne. Celkom mladíci na lúpežiach zarobili takmer 120 tisíc českých korún. Hrozí im až desať rokov väzenia. K ich dolapeniu pomohla sociálna sieť Facebook, povedal dnes kriminalista Pavel Kříž.

Páchatelia vo veku 18 a 19 rokov navštevovali banky a pošty nemaskovaní. Pokladníkom pri priehradkach vždy bez komentára podali papierik s odkazom žiadajúcim vydanie peňazí. Hrozili v ňom, že majú pod mikinami schované bomby a pištole.

Uspeli v troch prípadoch. Smolný deň mali 25. júna. Pracovníčka na pošte im najprv povedala, že odkaz nemôže prečítať a následne im oznámila, že peniaze nevydá. Dvojica odišla. Jeden z mladíkov sa ale rozhodol prepadnúť neďalekú Českú sporiteľňu. Vybral si v nej ale bezhotovostnú priehradku, takže opäť neuspel.

Mladíkov chytili vďaka Facebooku, kriminalistom istý svedok povedal, že sa mu zdá jeden z páchateľov na záberoch bezpečnostných kamier povedomý. Tak dlho potom s policajtmi prehľadávali Facebook, až narazili na jeho stránku s fotografiami. "Zhodou okolností tam bol na jednej snímke v tričku, v ktorom lúpil," dodal kriminalista.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu