Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Exekútori prehrali boj o TV, dokopali aj policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Krik, kopance, nadávky a plač detí slúžiacich ako živé štíty pred dverami, kde sa zamkla dievčina s televízorom, sa miešali s výzvami policajtov, aby sa rozvášnená skupina asi ôsmich ľudí upokojila. Takto prebiehala exekúcia v pondelok okolo poludnia v dome v moravskej obci Polešovice.

Súd v Uherskom Hradišti nariadil exekúciu majetku mladej ženy (19), ktorá dlhodobo nespláca svoje dlhy. Dvoch exekútorov najprv do domu ani nepustili a otvorili až po príchode policajtov. Exekútori našli v dome televízor schovaný pod perinami. Označili ho ako vec, na ktorú sa vzťahuje exekúcia. Vtedy sa spustil uragán protestov a kriku.

Policajtov a exekútorov obkúčilo až osem dospelých ľudí a niekoľko malých detí. Všetci sa navzájom prekrikovali a policajtom uvádzali dôvody, prečo by exekútori mali z domu odísť a nič nebrať.

Zrazu sa jedna z žien zamkla do izby aj s televízorom a odmietala ich otvoriť. Po chvíľke bolo aj cez krik počuť, že sa asi niekto zvonku dostáva do zamknutej prízemnej izby s TV. V rovnakom okamihu sa začal starý muž sťažovať na náhle zhoršenie svojho zdravotného stavu a zavolal si záchrannú službu.

Policajti už nezvládali chaos v dome a volali posilu. Tá prišla naraz aj so záchrankou. Zdravotníci si prevzali starého muža, ktorý nakoniec nepotreboval ani ošetrenie, a exekútori sa zatiaľ snažili dostať do izby s TV.

Domáci začali využívať plačúce malé deti ako ľudské štíty. Strkali ich medzi dvere a exekútorov. Policajti ich bránili pred útokmi rozvášnených žien a ich samých dokopali do nôh a doškriabali na rukách. Najviac sa činili tri kričiace ženy – dlžníčka a dve ďalšie (20, 44). Nasadili im policajné putá.

Konečne sa podarilo vstúpiť do zamknutej miestnosti, kde mala byť televízia. Okno na izbe bolo rozbité. Nenašli ani televíziu, ani človeka, ktorý ju odniesol. Exekútori odišli z domu len s pílou a DVD prehrávačom.

Zadržaná žena spolu s mladou dlžníčkou putovali na policajné oddelenie a sú zatiaľ podozrivé z marenia výkonu úradného rozhodnutia, hrozí im až päť rokov väzenia. Policajti ešte k tomu preverujú, či došlo k spáchaniu trestného činu násilia proti úradnej osobe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu