Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Z hrádze priehrady spadol muž na vozíku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRNO - Z hrádze priehrady v Brne vo štvrtok predpoludním spadol vozičkár (29). Utrpel stredne ťažké zranenia chrbta, hrudníka a panvy, zdravotníci ho pri vedomí previezli do nemocnice.

Vzhľadom na to, že sa v okolí nešťastia nenachádzala žiadna osoba, existuje dôvodné podozrenie, že išlo o samovražedný pokus, povedala hovorkyňa brnianskych mestských policajtov Denisa Kapitančiková.

Odstavený vozík si na hrádzi všimla hliadka mestských policajtov. Pozreli sa dole a zbadali na betónovej ploche ležať človeka. "Strážnici si všimli, že muž ešte žil, pretože zaregistrovali jeho mierne pohyby hlavy, a tak zišli k nemu pod hrádzu. Ďalší strážnik zostal pri invalidnom vozíku a tašky s osobnými vecami. V tej chvíli ho oslovil päťdesiatjedenročný okoloidúci a povedal, že keď prechádzal okolo desiatej hodiny po hrádzi, tak muža na invalidnom vozíku zazrel, " povedala hovorkyňa.

Zranený muž bol pri vedomí a s policajtmi aj záchranármi komunikoval. "Zasahujúca lekárka mu stabilizovala krčnú chrbticu, celé telo zafixovala do vákuového matraca a podala mu bolesť tlmiace lieky. Muž bol následne transportovaný na urgentný príjem Fakultnej nemocnice Brno," povedal hovorca juhomoravských záchranárov Radek Turin.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu