Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opitý muž na štvorkolke privalil dievčatko, neprežilo

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Vlani v septembri mal riadiť opitý muž (58) štvorkolku, ktorá sa na nerovnom povrchu prevrátila a privalila osemročné dievčatko. Dieťa utrpelo vážne zranenia hlavy, ktorým v ostravskom traumacentre podľahlo.

Zlínski kriminalisti ho obvinili z ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pokiaľ bude uznaný vinným, hrozí mu až päť rokov väzenia, povedala dnes zlínska policajná hovorkyňa Jana Bartíková.

Tragédia sa stala v časti mesta Valašské Klobouky-Mirošov 26. septembra minulého roka. Podľa polície vozil podnapitý muž na štvorkolke rozšantené deti, najmenej šesť ľudí naraz. "Pri jazde niekoľkokrát vyšiel na hrádzu a zase zišiel späť do nenapusteného rybníka. Pri jednom z výjazdov do prudkého kopca sa štvorkolka prevrátila okolo osi zadnej nápravy. Niektoré deti sa zachranili tým, že včas vyskočili. To ale nestihlo dievča, ktoré stroj privalil," uviedla Bartíková.

Vyšetrovateľ zistil, že muž mal v čase jazdy v krvi 1,55 promile alkoholu. Teraz navrhol prokurátorovi podanie obžaloby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu