Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na vstup do paláca čakali Poliaci aj 13 hodín

Rad čakajúcich sa tiahne niekoľkými ulicami Zobraziť galériu (3)
Rad čakajúcich sa tiahne niekoľkými ulicami

BRATISLAVA/VARŠAVA – Poliaci smútia za svojím prezidentským párom a tí, ktorí sa chcú pokloniť jeho pamiatke, čakali na vstup do paláca 8-9, niektorí dokonca až 13 hodín, informuje denník Gazeta Wyborcza. Rad čakajúcich sa tiahne niekoľkými ulicami a neustále pribúdajú noví, medzi nimi aj organizované školské skupiny.

Pred prezidentským palácom sa už ráno zhromaždilo niekoľko tisíc ľudí, po šiestej vstúpili ako prví tí, ktorí čakali v rade viac ako 13 hodín. Rozlúčiť sa s prezidentským párom prichádzajú ľudia z celého Poľska. Pred palácom čakala skupina ľudí z Vroclavi, ktorí pricestovali niekoľkými autobusmi. Ako konštatuje denník, z domu vycestovali v stredu okolo 18. hodiny, na miesto dorazili okolo druhej hodiny nad ránom.

Mnohí obyvatelia Varšavy a okolia sa po celonočnom čakaní dnes ráno jednoducho vybrali do práce a do školy. Tí, ktorí dnes ráno vychádzali z paláca, stáli v rade od 21. hodiny v stredu. V chlade prečkali celú noc, mnohí z nich sa pred zimou uchýlili do priľahlých kostolov. V noci do prezidentského paláca previezli previezli aj rakvy s pozostatkami ministrov a úradníkov prezidentskej kancelárie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu