Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poliaci ďakujú Putinovi a Rusom za pomoc pri vyšetrovaní

Letecké nešťastie v Smolensku
Letecké nešťastie v Smolensku (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Poľsko sa v utorok ústami generálneho prokurátora Krzysztofa Parulského poďakovalo Rusku za pomoc pri vyšetrovaní príčin sobotňajšieho pádu poľského špeciálu na palube s prezidentom Lechom Kaczyńským.

Parulski vyjadril slová vďaky na tlačovej konferencii v Moskve za prítomnosti ruského premiéra Vladimira Putina, ktorý stojí na čele špeciálnej komisie vyšetrujúcej sobotňajšiu tragédiu. Ako cituje poľského prokurátora portál tlačovej agentúry RIA Novosti, "bez aktívnej spolupráce by nebolo možné zistiť príčiny nehody". "Urobilo na nás dojem, ako dobre bol postup ruských špecialistov organizovaný," povedal Parulski.

Katastrofu, počas ktorej okrem Kaczyńského zahynulo aj množstvo vysokopostavených armádnych funkcionárov, stále na mieste nešťastia vyšetruje spoločný rusko-poľský tím. Poľská vojenská prokuratúra však napriek tomu zriadila aj svoju vlastnú komisiu s cieľom zistiť okolností celej tragédie. Zatiaľ sa podarilo objaviť 87 tiel, ktoré sú postupne prevážane na identifikáciu do Moskvy. Jej primátor Jurij Lužkov už príbuzným obetí prisľúbil pomoc a ubytovanie v ruskej metropole zdarma.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu