Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Našli všetky telá z havarovaného poľského lietadla

Miesto tragédie Zobraziť galériu (8)
Miesto tragédie

SMOLENSK - Telá všetkých, ktorí prišli o život pri sobotňajšej tragickej leteckej nehode v ruskom Smolensku, vrátane poľského prezidenta Lecha Kaczynského, objavili a postupne prevážajú do Moskvy na identifikáciu.

Potvrdil to v sobotu večer ruský premiér Vladimir Putin, ktorý osobne prišiel na miesto nešťastia. Putin, ktorého prezident Dmitrij Medvedev poveril vedením špeciálnej komisie vyšetrujúcej celú tragédiu, vyzval na čo najrýchlejšie objasnenie príčiny pádu lietadla Tupolev Tu-154.

Do Smolenska by mal v najbližších hodinách pricestovať aj poľský premiér Donald Tusk, ktorý sa tak po troch dňoch vráti na miesto, kde si spolu so svojim ruským kolegom v stredu pripomenuli 70. výročie masakry poľských dôstojníkov a príslušníkov inteligencie sovietskou tajnou službou v neďalekom Katynskom lese.

Kaczynski zahynul v sobotu pri leteckom nešťastí. Jeho stroj Tupolev Tu-154 havaroval pri pristávaní na ruskom letisku Smolensk. Podľa dostupných informácií lietadlo v hmle zavadilo o stromy, spadlo, rozbilo sa na niekoľko častí a začalo horieť. Zomrelo 96 ľudí, medzi nimi poprední predstavitelia verejného, politického a cirkevného života. Kaczynski s manželkou a 89-člennou delegáciou mieril do ruského mesta Katyň, kde si chcel pripomenúť 70. výročie masakry viac ako 22 tisíc poľských dôstojníkov, policajtov a príslušníkov inteligencie sovietskou tajnou službou NKVD.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu