Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Chytili organizátora pokrovej lúpeže v Berlíne

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Nemecká polícia v noci na dnešok zadržala údajného organizátora prepadu medzinárodného pokrového turnaja v Berlíne, odkiaľ si lupiči pred dvoma týždňami odniesli 242 000 eur. Pred niekoľkými dňami policajti chytili jeho štyroch komplicov, ktorí lúpež vykonali. Po peniazoch naďalej pátrajú, uviedol spravodajský web welt.de.

28-ročný Libanončan podľa polície celú akciu naplánoval a aj riadil vozidlo, ktorým skupina po lúpeži v berlínskom luxusnom hoteli Grand Hyatt, kde sa turnaj konal, utiekla. S jedným už predtým zatknutým lupičom je príbuzný.

Pred týždňom v stredu sa k prepadnutiu turnaja dobrovoľne úradom priznal 21-ročný muž. Policajtom tiež uviedol mená troch svojich komplicov. Berlínske štátne zastupiteľstvo následne uviedlo, že prípad je prakticky vyriešený. Potom ale nemecké médiá informovali o piatej osobe, ktorá sa mala na lúpeži tiež podieľať.

Naďalej podľa DPA zostáva nejasné, či za lúpežou stoja skutočne dve znepriatelené arabské rodiny, ako v nedeľu uviedol denník Berliner Morgenpost. Polícia odmietla potvrdiť, či podstatné informácie k dolapeniu zlodejov pochádzajú od jednej zo spomínaných rodín. Oba klany sa mali pohádať kvôli obchodom s drogami a kupliarstve.

Berlínska polícia pred týždňom nakrátko zadržala jedného podozrivého, ale kvôli nedostatočne podloženému podozreniu ho po niekoľkých hodinách prepustila.

Pokrového turnaja EPT Berlin 2010 sa okrem asi tisícky najlepších pokrových hráčov sveta zúčastnili aj dvaja Česi. Na výhry pripadlo 4,6 milióna eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu