Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Pokrový lupič sa priznal a udal komplicov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Muž (21), ktorý sa začiatkom marca zúčastnil prepadnutia medzinárodného pokrového turnaja v Berlíne, sa dobrovoľne vydal nemeckým úradom. Údajný lupič tiež uviedol mená troch svojich komplicov.

Polícia po nich pátra. Berlínske štátne zastupiteľstvo dnes podľa agentúry DPA uviedlo, že prípad je do značnej miery vyriešený. Vrchný štátny zástupca Sjors Kamstra dnes na tlačovej konferencii v nemeckej metropole potvrdil, že zostávajúci traja podozriví vo veku 19 až 20 rokov zmizli hneď po čine. Vyšetrovatelia neuviedli, kde by sa traja hľadaní muži mohli nachádzať.

Štyria mladí muži sú podozriví, že 6. marca prepadli najväčší pokrový turnaj v Nemecku a z miesta jeho konania v berlínskom luxusnom hoteli Grand Hyatt si odniesli lup vo výške 242 tisíc eur. Zlodejov zachytili bezpečnostné kamery a okrem toho po sebe páchatelia zanechali početné stopy. Podľa doterajších poznatkov si všetci spolupáchatelia lup rozdelili medzi seba. Preto ešte celá suma nebola zabezpečená.

Muž sa priznal v pondelok večer za prítomnosti svojho advokáta a bola na neho uvalená vyšetrovacia väzba. Podľa Kamstra sa naňho vzťahujú výhody korunného svedectva. Po intenzívnom výsluchu prezradil aj mená komplicov. Všetci podozriví boli údajne už predtým trestne stíhaní za krádeže, lúpež a ublíženie na zdraví.

Berlínska polícia nakrátko zadržala jedného podozrivého už koncom minulého týždňa. Kvôli nedostatočne podloženému podozreniu ho však musela opäť prepustiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu