Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Unesený chlapec je už na slobode

Päťročný Sahil Saeed sa už nachádza v bezpečí domova Zobraziť galériu (3)
Päťročný Sahil Saeed sa už nachádza v bezpečí domova

ISLAMABAD - Päťročný britský chlapec, ktorý bol unesený pri svojom prázdninovom pobyte v Pakistane, sa po 12 dňoch na slobode. Oznámil to dnes hovorca britského veľvyslanectva v Islamabade.

Sahil Saeed z anglického mesta Oldham, ktorý bol na prázdninách so svojím pakistanským otcom u svojich starých rodičov, bol zajatý v noci z 3. na 4. marca skupinou ozbrojencov, ktorí prenikli do domu jeho babičky v meste Džhelum, asi 100 kilometrov južne od Islamabadu.

Podľa džhelumskej polície držali ozbrojenci niekoľko hodín na muške príbuzných chlapca a nakoniec si odniesli chlapca, v prepočte asi 1400 eur a zlaté šperky. Za dieťa únoscovia žiadali v prepočte približne 95 000 eur výkupného.

Chlapec bol objavený dnes ráno v blízkosti dedinskej školy v obci Dinga, asi 30 kilometrov od Džhelumu. "Sme veľmi šťastní. Vďakabohu je v poriadku," vyhlásil chlapcov prastrýko Rádža Basar.

Minister spravodlivosti provincie Pandžáb, ktorý je tiež zodpovedný za bezpečnosť oblasti, povedal, že za zajatím Sahila Saeeda stál medzinárodný gang únoscov. "Snažíme sa tento gang chytiť s pomocou ďalších krajín," dodal.

Únosy v Pakistane predstavujú veľký problém. Okolnosti chlapcovho prepustenia zatiaľ nie sú známe.

"Je to fantastická správa, ktorou končí utrpenie Sahila a jeho rodiny," uviedol britský vysoký komisár v Pakistane Adam Thomson vo svojom vyhlásení. "Rád by som ocenil vysokú úroveň spolupráce medzi britskými a pakistanskými úradmi a predovšetkým by som chcel poďakovať džhelumskej polícii za jej úlohu v bezpečnom návrate Sahila," dodal.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu