Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Chlapec v Lučenci sa nezľakol a vyplašil vlamačov

Vlamači po sebe zanechali spúšť Zobraziť galériu (5)
Vlamači po sebe zanechali spúšť

BRATISLAVA/LUČENEC - Chlapec (14) v jednom z lučeneckých obytných domov zbadal cez priezor na dverách dvoch podozrivých mužov. Keď sa pokúšali vlámať do bytu, vyplašil ich.

Ján B. (30) z Lučenca a Robert K. (27) z neďalekej obce Šávoľ v pondelok predpoludním vykradli dva byty. Prvý z nich bol v dome na ulici J. A. Komenského. Tam ukoristili notebook a náramkové hodinky. Majiteľovi spôsobili krádežou a poškodením dverí škodu 595 eur. Do ďalšieho bytu na ulici Maršala Malinovského sa vlámali o niečo neskôr. Vzali zlaté šperky, eurá, forinty a cukrovinky. Majiteľka bytu škodovala 357 eur.

Medzi tým sa pokúsili vykradnúť aj byt na ulici J. Wolkra. Jeden z páchateľov strážil náprotivný byt na chodbe, druhý poškodil cylindrický zámok na vchodových dverách. Našťastie bol v tom čase doma chlapec (14), ktorý ich sledoval cez priezor na dverách. Vo chvíli, keď tínedžer zasunul kľúč do zámku dverí, muži ušli.

Po nahlásení vlámačiek a pokusu o vlámanie kriminalisti začali rozsiahle preverovanie všetkých podozrivých a oboch mužov o 14.00 hodine zatkli doma u Roberta v Šávoli. Z ukradnutých vecí našli u nich len jednu zlatú retiazku, náramkové hodinky a potvrdenie o zamenení forintov.

Obidvaja obvinení sú policajnej cele a čakajú na návrh na ich väzbu. V minulosti už boli viackrát súdne trestaní za majetkovú trestnú činnosť, za tieto skutky im hrozí až dvojročné väzenie. Informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu