Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zatkli ministra pôdohospodárstva a dvoch poslancov

Milan Pogačnik
Milan Pogačnik

ĽUBĽANA - Slovinská polícia v utorok zatkla tamojšieho ministra pôdohospodárstva a dvoch poslancov parlamentu. V utorok o tom informovali miestne médiá.

Policajná akcia je podľa predbežných správ výsledkom protikorupčného vyšetrovania. Kancelária ministra Milana Pogačnika potvrdila, že šéf rezortu pôdohospodárstva "hovoril" s bližšie nešpecifikovaným "predstaviteľom", odmietla však prezradiť bližšie podrobnosti. Súkromná televízna stanica POP TV však uviedla, že Potočnik opustil budovu ministerstva v sprievode policajtov.

Polícia medzitým potvrdila zadržanie štyroch osôb vrátane členov parlamentu, ktorých zatknutie bolo výsledkom "vyšetrovania hospodárskych zločinov, korupcie a ďalších trestných činov". "Polícia vyšetruje podozrenia z vydierania, úplatkárstva a korupcie," vyhlásil na mimoriadnej tlačovej konferencii šéf slovinskej kriminálnej polície Aleksander Jevšek.

Spravodajský portál slovinského ekonomického denníka Finance uviedol, že troch politikov zadržali v súvislosti s úplatkárskou kauzou okolo udelenia povolenia na otvorenie golfového strediska v pobrežnom regióne Primorska. Podľa POP TV zatkli okrem spomínaného ministra Pogačnika aj lídra Slovinskej národnej strany Zmaga Jelinčiča a jeho zástupcu Srečka Prijatelja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu