Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Okradnutý Nemec žije už mesiac na letisku v Brazílii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NATAL - Už viac než mesiac táborí na jednom z brazílskych letísk nemecký turista, ktorý pricestoval, aby sa stretol so ženou, s ktorou sa zoznámil cez internet.

Mnoho šťastia ale skutočne nemal. Virtuálna láska neprežila stret s realitou, a keď si hľadal hotel, v ktorom by sa mohol ubytovať, obrali ho lupiči o všetky veci a peniaze. Píše agentúra AP. Útočiskom Klausa Gutschmidta (50) sa stalo letisko v pobrežnom turistickom stredisku Natal.

Tam trávi čas bezcieľnym potulovaním sa. Spí na kartónovej škatuli položenej na podlahe. Jedlo mu kupujú zamestnanci stánkov s občerstvením, ktorí sa mu na stravu skladajú. Na internet využíva počítače v terminály letiska. Domov by mal odletieť 16. februára. Konečne mu totiž príbuzní a priatelia poslali peniaze na spiatočnú letenku.

Správa o neplánovane predĺženom Gutschmidtovom pobyte prichádza týždeň potom, čo z Brazílie odletel iný nemecký turista. Obdobnú situáciu prežíval na ďalšom miestnom letisku 13 dní. Oba prípady sa podobajú na príbeh Japonca Hirošiho Noharu, ktorý v roku 2008 strávil tri mesiace na letisku v mexickom hlavnom meste.

Z Noharu sa stala lokálna celebrita. Miestna tlač ho prekrstila na Viktora Navorskiho podľa hlavnej postavy filmu Terminál, ktorú v roku 2004 stvárnil Tom Hanks.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu