Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Letisko zvýšilo pohotovosť, očakáva únos lietadla

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

KÁTHMANDU - Nepálske úrady uviedli jediné medzinárodné letisko v krajine do stavu vysokej pohotovosti potom, ako India varovala, že militanti naviazaní na teroristickú sieť al-Kájda plánujú v juhoázijskom regióne únos lietadla.

V utorok o tom informoval hovorca nepálskeho ministerstva vnútra Mukunda Chanal. Polícia a armáda na Tribhuwanovom medzinárodnom letisku v hlavnom meste Káthmandu podľa neho dostali pokyn, aby zvýšili svoju pohotovosť a zaviedli mimoriadne opatrenia. Predstavitelia letiska opatrenia odmietli konkretizovať, cestujúcim však odporučili, aby sa pripravili na dlhšie trvajúce bezpečnostné kontroly. V termináli sa nachádza iba niekoľko detektorov a polícia bežne kontroluje batožinu ručne.

Nepálske úrady postupujú obozretnejšie od incidentu v decembri 1999, keď moslimskí extrémisti uniesli lietadlo spoločnosti Indian Airlines smerujúce z Káthmandu do Naí Dillí. Indická vláda zvýšila pohotovosť na všetkých svojich letiskách už vo štvrtok, čím reagovala na varovanie tamojších spravodajských služieb.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu