Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kamarátila sa s chlapcami, pochovali ju zaživa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ANKARA - Turecká polícia odhalila ďalší prípad vraždy zo cti, ktorý vyniká svojou brutalitou, ako aj motívom, pre ktorý bol spáchaný. Šestnásťročnú Medinu Memiovú z mesta Kahta v tureckej provincii Adiyaman pochovala jej rodina zaživa v kurníku pri rodinnom dome.

Policajti ju našli spočívať v sede zahrabanú dva metre pod zemou. Vražda sa údajne odohrala už pred 40 dňami, políciu na ňu až teraz upozornili miestni obyvatelia. Pri pitve sa našlo v pľúcach a žalúdku obete veľké množstvo zeminy, informovala vo štvrtok turecká polícia.

Otec dievčaťa sa policajtom k činu priznal a vysvetlil aj dôvod, pre ktorý sa preň rodinná zrada rozhodla: Dievča malo medzi kamarátmi aj chlapcov.

Vraždy zo cti sa v Turecku odohrávajú najmä na prevažne kurdskom juhovýchode krajiny. Zväčša sa pred nimi zíde rodinná rada, ktorá rozhodne, či je vražda oprávnená, alebo nie, a poverí jedného z členov rodiny jej vykonaním. Páchatelia vraždia týmto spôsobom iba ženy a dievčatá, najčastejšie z dôvodu nemanželského sexu.

V poslednom čase sa však stále častejšie objavujú vraždy zo cti aj z iných dôvodov, napríklad aj po znásilnení či preto, že sa žena zhovárala s cudzím mužom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu