Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Eskalátor zranil za pol roka už druhé dieťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Eskalátor v pražskom metre na Anděli zachytil dnes malé dieťa, informoval server tn.cz. Vyprostili ho hasiči a sanitka odviezla do motolskej nemocnice. Chlapec (4) má pohmoždené chodidlo, eskalátor mu tiež spôsobil veľkú tržnú ranu na pravej nohe. Kvôli tomu ho čaká večer operácia, povedala hovorkyňa Fakultnej nemocnice Motol Eva Jurinová.

Zdôraznila, že nejde o vážne poranenia, chlapec nebude mať trvalé následky. Niekoľko dní však pobudne v nemocnici.

Za pol roka ide o druhé podobné zranenie. V auguste poranil eskalátor chlapca (7), lekári mu následne museli amputovať tri prsty. Nešťastie sa stalo dnes niekoľko minút pred 14:00 na stanici Anděl, chlapcovi sa podľa hovorcu dopravného podniku Ondreja Pečeného zakliesnila noha medzi schodami a bočnou stenou.

"Matka nám povedala, že sa hral a nôžkou sa dotýkalo bočnej steny, topánka bola vtiahnutá do medzery medzi stenou a schodami," povedala hovorkyňa pražskej polície Eva Miklíková. Matka vraj priznala, že išlo o nepozornosť dieťaťa a nešťastnú náhodu. "Čakáme, či sa dostaví na miestne oddelenie a prípadne podá trestné oznámenie," dodala. Polícia zatiaľ prípad vyšetruje ako nešťastnú udalosť.

Eskalátor je v súčasnosti mimo prevádzky, prezreli ho technici. "Prvá prehliadka ukázala, že je v poriadku. Budú ale nasledovať ešte ďalšie," povedal Pečený. Zdôraznil, že schody môže dopravný podnik prevádzkovať len na základe kontrôl.

Koncom augusta eskalátor zranil chlapca na stanici metra Můstek. Dopravný podnik poprel, že by boli schody v zlom stave. Chlapec si za zranenie podľa neho mohol sám. Otec zraneného podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Podľa Miklíkovej polícia zatiaľ prípad stále rieši.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu