Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri zrážke dvoch ruských stíhačiek zahynul bojový pilot

Stíhačky Su-27 Zobraziť galériu (7)
Stíhačky Su-27

MOSKVA - Jeden pilot prišiel v nedeľu o život a štyria utrpeli vážne zranenia, keď sa neďaleko Moskvy zrazili dve bojové lietadlá.

Piloti tam pripravovali akrobatický program na výročnú leteckú šou, informovali ruské tlačové agentúry. "Pri katastrofe zahynul jeden z troch pilotov," uviedol Vladimir Drik, hovorca ruských vzdušných síl pre agentúru Interfax. Agentúra Ria-Novosti informovala o tom, že jeden z dvoch pilotov, ktorí sa stihli katapultovať, si pri havárii poranil chrbticu. "Po páde zostal visieť na strome, pilota sme previezli do nemocnice," vysvetlil pre Ria-Novosti nemenovaný policajný predstaviteľ. Ako informovali regionálne záchranné služby, jedno z lietadiel spadlo na rodinný dom neďaleko Moskvy a následný požiar spôsobil popáleniny trom ľuďom na zemi.

Skoršie správy agentúr uvádzali, že po zrážke dvoch lietadiel typu Su-27 sa dvom pilotom podarilo katapultovať a bezpečne dostať na zem, pričom tretí pilot bol nezvestný.

Piloti nacvičovali program na moskovskú leteckú šou, ktorá sa začne v utorok. Stala sa prestížnou výročnou udalosťou, na ktorej Rusko predvádza to najlepšie zo svojej leteckej vojenskej sily. V minulosti sa konala za prítomnosti najvyšších vojenských predstaviteľov a premiéra Vladimira Putina. Organizátori oznámili, že letecká šou začne v plánovanom termíne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu