Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pri páde vrtuľníka prišli o život traja ľudia

TEHERÁN - Traja ľudia prišli o život, keď v nedeľu západne od Teheránu havaroval cvičný vojenský vrtuľník, pre miestnu televíziu to uviedli úradné zdroje.

"Traja ľudia na palube vrtuľníka zahynuli," oznámil Muhammad Ali Erfan Máneš, guvernér mesta Šahriar. "Išlo o cvičný vrtuľník, ktorý patril vzdušným silám Iránskej islamskej republiky," uviedol bez detailov o príčinách nehody. Podľa prvých informácií mal stroj spadnúť v teheránskej obývanej mestskej časti, ale podľa Erfana Máneša sa miesto nehody nachádza neďaleko dediny Zarnan.

Pád vrtuľníka je treťou fatálnou leteckou haváriou za posledný týždeň. Traja ľudia zahynuli a ďalší traja utrpeli zranenia, keď v pondelok spadol policajný vrtuľník v provincii Kerman. Ďalší dvaja prišli o život v sobotu, keď pre technickú poruchu havarovalo tréningové lietadlo. Irán, ktorému roky trvajúce sankcie Spojených štátov amerických bránia nákupu náhradných dielov a nových lietadiel, sa v poslednom desaťročí stal svedkom nemalého počtu leteckých katastrof.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu