Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Rusku zasahovali proti demonštrantom, zatkli opozičného lídra

Ruská polícia zatkla niekoľko aktivistov
Ruská polícia zatkla niekoľko aktivistov (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruská polícia v nedeľu zatkla lídra tamojšej krajnej ľavice Eduarda Limonova a niekoľko ďalších aktivistov, ktorí sa zúčastnili na nepovolenej protivládnej demonštrácii v Moskve. Informoval o tom prítomný reportér tlačovej agentúry AFP.

Poriadková polícia podľa neho zatkla Limonova bezprostredne po jeho príchode na Námestie víťazstva, kde sa mal uskutočniť protest proti ruskému premiérovi Vladimirovi Putinovi.

Okrem Limonova zatkli aj malú skupinu demonštrantov, ktorí vykrikovali slogan Slobodu pre politických väzňov. Predstaviteľ polície, ktorého citovala tlačová agentúra RIA Novosti, taktiež informoval o zadržaní približne 30 osôb pokúšajúcich sa zablokovať Tverskú ulicu v centre mesta.

Na demonštrácii sa zišli viaceré opozičné zoskupenia vrátane Limonovovej Národno-boľševickej strany a liberálno-demokratického hnutia Solidarita pod vedením bývalého šachového veľmajstra Garrija Kasparova. Členovia vyzývali Putina, aby odstúpil. Proti demonštrantom nasadili stovky policajtov. V Rusku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu