Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajti zbili obuškami protestujúcich študentov

(Zdroj: SITA)

TURÍN - Talianska polícia v utorok použila obušky a slzotvorný plyn proti niekoľkým tisícom študentov, ktorí v centre Turína protestovali proti medzinárodnej konferencii predstaviteľov univerzít. Informuje o tom tlačová agentúra ANSA, podľa ktorej si zrážky vyžiadali zranenia 19 policajtov a dvoch demonštrantov.

Násilné protesty vypukli niekoľko týždňov predtým, ako sa v Taliansku uskutoční summit skupiny G8, s ktorým súviselo aj utorňajšie stretnutie v Turíne.

Polícia zasiahla po tom, ako sa študenti pokúsili prelomiť bezpečnostné zátarasy okolo zámku Valentino, kde sa v rámci príprav na summit stretlo 40 univerzitných rektorov z 19 krajín, aby diskutovali o ekonomickej kríze a trvalom rozvoji. Demonštranti hádzali kamene a hasiace prístroje na policajtov, ktorí odpovedali obuškami a salvami slzotvorného plynu. Študenti sa tiež pokúsili zaútočiť na viaceré banky. Talianske policajné odbory násilie označili za "znepokojujúce" varovanie pred nadchádzajúcim summitom. V krajine sú pritom obavy z opakovania prudkých zrážok medzi antikapitalistami a políciou spred ôsmich rokov, keď počas summitu G8 v Janove zahynul jeden mladý demonštrant.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu