Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Teroristi zabíjali na americkom konzuláte

Pri útoku na diplomatov USA v Saudskej Arábii zahynulo 7 ľudí. Zobraziť galériu (3)
Pri útoku na diplomatov USA v Saudskej Arábii zahynulo 7 ľudí.

DŽIDDA - Ostro strážený konzulát USA v saudskoarabskom meste Džidda sa stal včera centrom krvavého útoku! Islamskí militanti naň totiž zaútočili výbušninami a automatickými zbraňami. Pri prestrelke zahynulo sedem ľudí, viacerí ďalší utrpeli zranenia.

Bezpečnostné sily zabili troch útočníkov, ďalších dvoch zranili a zatkli. Národná garda prišla pri zásahu o štyroch príslušníkov. Ministerstvo nespomínalo rukojemníkov, hoci podľa bezpečnostných predstaviteľov ozbrojenci v budove viacerých držali. Hovorca saudskoarabského ministerstva vnútra uviedol, že "zblúdená banda" - ako označil militantov - hodila na bránu konzulátu výbušniny a vstúpila dnu. Bezpečnostné sily "zabili troch agresorov a dvoch zajali po tom, ako boli zasiahnutí", a dostali situáciu pod kontrolu.

Svedkovia spočiatku uvádzali, že videli vozidlo útočníkov explodovať pred konzulátom. Nie je však jasné, či išlo o bombu umiestnenú v aute alebo granáty hodené na budovu.

Predtým sa objavili správy o tom, že štyria útočníci pravdepodobne zadržali v budove neznámy počet rukojemníkov. Následne videli obyvatelia oblasti do konzulátu vstupovať bezpečnostné sily a počuli prudkú prestrelku, ktorá krátko nato ustala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu