Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

V centre Paríža zatkli 210 demonštrantov

Demonštrácia v centre Paríža.
Demonštrácia v centre Paríža.

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala v pondelok v centre Paríža 210 ľudí počas násilnej demonštrácie zorganizovanej Tamilmi žijúcimi vo Francúzsku.

Niekoľko stoviek demonštrantov protestovalo proti rozhodnutiu srílanskej vlády, ktorá dala tamilským separatistom 24 hodín na to, aby sa vzdali. Nepovolený protest prerástol do násilností, ktoré si vyžiadali štyroch zranených vrátane jedného policajta. Protestujúci hádzali do polície odpadkové koše a fľaše, rozbili okná na niekoľkých autách a zapálili motocykel. Polícia chce demonštrantov obviniť z ozbrojeného útoku, keďže fľaše možno považovať za zbrane.

Srílanská vláda dala tamilským separatistom a ich lídrovi Vlupillaiovi Prabhakaranovi 24-hodinové ultimátum na zloženie zbraní. Ultimátum vyprší v utorok na obed miestneho času (08:30 SEČ). Vláda tak rozhodla potom, čo z oblasti, ktorú kontrolujú tamilskí separatisti, utieklo viac ako 35 tisíc civilistov. Vláda obviňuje Tigrov oslobodenia tamilského Ílamu (LTTE), že používajú civilistov ako ľudský štít. Práve prítomnosť civilistov bola poslednou prekážkou pred masívnou vojenskou operáciou proti separatistom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu