Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

V thajskom letovisku platí výnimočný stav

Protesty v Thajsku.
Protesty v Thajsku.

PATTAYA - Thajská vláda v sobotu vyhlásila výnimočný stav v prímorskom letovisku Pattaya, kde sa mal uskutočniť summit lídrov ázijských krajín. Mimoriadne opatrenia nasledovali po tom, čo na miesto summitu Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) vtrhlo viac ako tisíc demonštrantov a organizátori zrušili plánované stretnutia.

V rámci výnimočného stavu platí v stredisku a v jeho okolí zákaz verejného zhromažďovania viac ako piatich osôb a médiá tiež nesmú prinášať informácie, ktoré by mohli "spôsobiť paniku". Thajský bezpečnostný predstaviteľ medzitým informoval o evakuácii ázijských lídrov z miesta konania summitu. Najmenej deviatich lídrov prepravili helikoptéry na neďalekú vojenskú základňu, uviedol predstaviteľ armády, ktorý si neželel byť menovaný.

Predstavitelia desiatich členských štátov združenia ASEAN mali počas víkendu absolvovať rokovania s lídrami Číny, Japonska, Južnej Kórey, Indie, Austrálie a Nového Zélandu. Miesto summitu obsadili stúpenci zosadeného premiéra Thaksina Šinawatru, ktorý požadujú odstúpenie súčasného predsedu vlády Aphisita Vetčačivu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu