Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Novinárov sledovali údajne cez Facebook!

SKOPJE – Jedna z najväčších internetových spoločenských sietí Facebook zmazala virtuálny profil macedónskemu ministerstvu vnútra. Urobila tak na základe sťažností novinárov. Ministerstvo ich malo pomocou Facebooku sledovať.

Podľa spravodajského serveru balkaninsight.com niekoľko macedónskych novinárov vyslovilo podozrenie, že ministerstvo vnútra práve cez Facebook hľadá spôsob, ako kontrolovať ich prácu.

Ministerstvo sa ohradilo. Vraj svoj profil pred dvoma týždňami otvorilo preto, aby mohlo s verejnosťou neformálne komunikovať. Macedónsky úrad na ochranu osobných dát oznámil, že činnosť ministerstva nepovažuje za porušenie zákona.

Každý, kto si na Facebooku zriadi účet, si môže podľa rôznych kritérií ako sú napr. záujmy, práca či štúdium vytvoriť okruh priateľov. Tí sa dajú na internete podľa týchto údajov vyhľadať. Pokiaľ aj druhá osoba schváli toto virtuálne priateľstvo, môžu užívatelia jednoducho pristupovať k spoločne zdieľaným fotografiám a dokumentom. Práve „žiadosti o priateľstvo“ vraj ministerstvo vnútra macedónskym žurnalistom posielalo.

Podľa balkaninsight.com vymazanie ministerského profilu Facebook zdôvodnil tým, že iba jednotlivci si na tomto portáli môžu založiť svoj profil. Vytvorenie účtu pre firmy, inštitúcie či celebritu podlieha osobitnému schvaľovaniu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu