Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dostala milosť, kradla ďalej aj bez nohy!

(Zdroj: Jupiterimages)

OSTRAVA - Invalidná dôchodkyňa z Ostravy, ktorej prezident Václav Klaus vlani v decembrii kvôli ťažkej cukrovke a nutnej amputácii nohy odpustil tri nepodmienečné tresty za krádeže, je podozrivá z toho, že opäť kradla.

"Môžem potvrdiť, že žena bude 4. marca stáť opäť pred súdom. Podľa obžaloby ukradla 24. januára v ostravskom supermarkete potraviny za viac než 1000 korún," povedal hovorca ostravského okresného súdu Igor Krajdl.

Podľa obžaloby žena ukryla tovar do invalidného vozíka a bez zaplatenia prešla priestorom pokladní, kde ju zadržal pracovník bezpečnostnej služby. Ďalšia podobná krádež z 18. februára ešte pred súdom nie je.

Ženu podľa Krajdla odsúdili celkovo päťkrát - vždy za krádeže vecí v obchodoch. Poprvé dostala za sériu 26 krádeží podmienku, za ďalšie trest verejno-prospešných prác. "Potom postupne nasledovali tri nepodmienečné tresty v celkovej dĺžke 11 mesiacov," dodal. Do väzenia ale odsúdená nenastúpila. 

Vlani v auguste sa jej zdravotný stav zhoršil - cukrovka prepukla a jej vinou žena prišla o nohu. Práve preto jej prezident odpustil tri nepodmienečné tresty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu