Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Južnom Osetsku zahynuli traja príslušníci ruských mierových síl

(Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany v sobotu uviedlo, že v noci z piatka na sobotu zahynuli traja príslušníci ruských mierových síl v Južnom Osetsku pri gruzínskom delostreleckom útoku

Celkový počet ruských obetí od vypuknutia bojov tak vzrástol na 15. "Pri nočných útokoch zahynuli ďalší traja (vojaci). Celkovo bolo zabitých 15 príslušníkov mierových síl," povedal pre tlačovú agentúru AFP hovorca ruských pozemných síl German Žitenjov.

Moskva v piatok oznámila, že do gruzínskeho separatistického regiónu Južné Osetsko vyslala vojakov, aby chránili príslušníkov mierových síl a civilistov po tom, ako Gruzínsko spustilo ofenzívu s cieľom opätovne získať odtrhnutú provinciu. Južné Osetsko sa od Tbilisi fakticky osamostatnilo po ozbrojenom konflikte na začiatku 90-tých rokov.

V noci z piatka na sobotu z Cchinvali, metropoly Južného Osetska, ruská strana evakuovala 22 zranených príslušníkov mierových síl. Ďalší hovorca ruských pozemných síl, Igor Konašenkov, pre ruskú televíziu v sobotu uviedol, že počet zranených vojakov tak vzrástol na 70. Ruské sily v noci opätovali paľbu po tom, ako sa príslušníci mierových síl stali terčom gruzínskeho delostreleckého útoku, povedal Konašenkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu